KulturaBg - logo

„Известия на Исторически музей-Дряново“ излезе от печат

В навечерието на третото издание на Националната научна конференция "Епохи, личности, памет" излезе от печат том 3 от „Известия на Исторически музей – Дряново” ("Полипрес" ООД, 2024). Изданието визуално кореспондира с оформлението на том 1 (2009) и том 2 (2023) и продължава неговия замисъл да съдържа и популяризира доклади на историци, музейни специалисти, служители в държавни архиви, научни работници, преподаватели и краеведи, изготвени за участие в научни конференции, организирани от ИМ – Дряново.

Редакционната колегия е съставена от проф. д-р Петко Ст. Петков, д-р Венелин Бараков и Иван Христов. Коректор е Бояна Пенчева.

„Известия на Исторически музей – Дряново, т. 3” е книжно тяло от 516 страници, като информацията в него е поднесена в два раздела:

I. Научни доклади и съобщения от Националната научна конференция „Епохи, личности, памет”, проведена на 5-6.10.2023 г. в Дряново и посветена на 140 години от рождението на писателя Рачо Стоянов.

II. Дейности на Исторически музей –Дряново, 2023 г.

Всички материали в изданието съдържат кратки резюмета на английски език, а някои от тях са илюстрирани със снимки, документи и графики.

Отпечатването на книгата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Дряново и със средства на Исторически музей - Дряново.

 

Изложбата „Алкохол и амбалаж“ гостува в Исторически музей-Дряново

 

Конференция, посветена на майстора на словото Рачо Стоянов

Сподели
08. ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ДРЯНОВО
Партньор: 08. ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ДРЯНОВО

Брой публикации: 2 аудио, 11 видео, 18 новини

Всички публикации на автора »

Прочети още