KulturaBg - logo

Шесто издание на Фестивала на българското кино в Париж

Присъединете се към нас за четири вълнуващи прожекции в рамките на Щестотоото издание на Фестивала на българското кино в Париж! Сред селектираните филми ще имаме удоволствието да представим филм в сътрудничество с La Fémis, две наградени творби на фестивала в Кан през 2024 г.

Дати: 10-13 септември 2024 г 

Открийте подробната програма

Билети

Карта UGC ILLIMITÉ се приема 

Присъединете се към събитието

Трейлърът е създаден от Жаклин Василева.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

„По-силни заедно“ – фестивал на българското кино в Париж

  • През последния месец, инициативата разработи ключово партньорство с онлайн платформата за българско кино gledam.bg, което би било интересно и за българската публика. Това партньорство дава възможност на българските зрители и симпатизанти на фестивала да бъдат активна част от него, като гледат късометражната ни програма и гласуват за своя любим филм. Всички генерирани приходи от платформата ще бъдат насочени към фестивала и финансовото възнаграждение за спечелилия автор.
  • На закриването на фестивала на 13 септември ще бъдат раздадени награда на публиката, като гласовете на зрителите от България ще бъдат също зачетени заедно с тези на публиката в Париж. Повече информация: FESTIVAL du CINEMA BULGARE PARIS 2024 (gledam.bg)
  • Друго ключово партньорство, ще се проведе под формата на събитие на територията на България. През втората половина на месец септември с Френски институт в София, е организирана прожекции на 6 избрани български филма с френски субтитри от каталога на нашия фестивал. Целта на инициативата е да предостави възможност на франкофоните в София  да опознаят българското кино. Прожекциите ще се осъществят в киното на института. Повече за това събитие може да намерите на страницата на института тук: https://institutfrancais.bg/kino-prez-septemvri-po-silni-zaedno/
Сподели

Гледайте още